Kies de autoverzekering voor jongeren die bij jou past

Kies de autoverzekering voor jongeren die bij jou past

Vergelijk alle autoverzekeringen

Een autoverzekering afsluiten kan voor jongeren vaak een duur grapje betekenen. Veel verzekeringsmaatschappijen zetten namelijk toeslagen bovenop de premie voor jongeren tot 24 jaar. Voor oudere bestuurders met meer rijervaring en jaren zonder schade vallen de premies veelal lager uit.

Verschillende manieren om je auto te verzekeren

Je dient als jongere bestuurder altijd een autoverzekering af te sluiten maar vergelijk op voorhand eerst de verschillende aanbieders. Alle verzekeraars bieden autoverzekeringen aan  maar je bent niet overal even duur uit. Kijk daarom goed naar wat je wilt verzekeren en wat dit je kost. Je kunt kiezen uit drie verschillende verzekeringen voor je auto. Dit zijn een WA verzekering, een WA + beperkt casco (WA plus) of een WA + volledig casco (allrisk). Bij een WA verzekering wordt alleen de schade vergoed die jij aan een ander toebrengt, bij een WA + beperkt verzekering geldt dit ook voor schade door eigen schuld. Kies je voor een Allrisk verzekering dan wordt altijd alle schade vergoed en hoef je je nergens zorgen over te maken als er iets gebeurt.

Kijk goed naar de premie

De premies voor de verschillende manieren van verzekeren nemen natuurlijk wel toe naarmate er meer verzekerd wordt. Kijk daarom altijd goed welke verzekering het beste bij jou en je auto past. Als je in een vrij oude auto rijdt is allrisk verzekeren niet nodig maar bij een nieuw exemplaar is het zeker zinvol. Voor een oudere auto kun je net zo goed een WA verzekering afsluiten. Kijk altijd goed wat er verzekerd wordt. Sommige dingen vind je misschien wel belangrijk en andere niet. Als je voor een goed passende verzekering kiest vergoeden ze wat jij belangrijk vindt en betaal je niet de hoofdprijs voor de maandelijkse premie. Door goed te vergelijken kun je geld besparen maar als je voordat je je eigen autootje aanschaft bijvoorbeeld al jarenlang schadeloos gereden hebt met een brommer kan je dit ook schelen in de premie. Een verzekeraar neemt je schadeloze jaren mee bij het berekenen van de premie die dan ook aanzienlijk lager uit kan vallen. Kies daarom altijd de Autoverzekering voor jongeren die het beste bij je past.