De goedkoopste autoverzekering voor u

De goedkoopste autoverzekering voor u

Je auto is één van de grootste aankopen die je in je leven doet. Daarbij is een auto ook een gebruiksvoorwerp waar nou eenmaal wel eens iets aan stuk gaat. Het hoeft niet eens je eigen schuld te zijn. Een andere chauffeur kan ook tegen jou aanrijden, de schade blijft helaas hetzelfde. En zelfs als je supervoorzichtig bent en nooit een ongeluk krijgt of schade rijdt wordt je auto en zijn onderdelen toch vroeg of laat ouder en valt er wel eens iets uit. In geen van deze gevallen wil je zomaar voor hoge kosten komen te staan. Daarom is het verstandig om je auto goed te verzekeren. Maar welke verzekering is nou het beste? En wat zijn er allemaal voor mogelijkheden? Misschien kunnen wij hier wat antwoorden op geven.

De WA Basisverzekering

De WA verzekering is de basis autoverzekering die voor iedere automobilist verplicht is. Deze dekt echter alleen schade die jij aan anderen toebrengt. Deze verzekering zal dan een bepaald bedrag uitkeren aan de tegenpartij. Zelf heb je niet heel veel aan deze verzekering. Als je namelijk zelf schade rijd bij jouw auto zullen ze niets vergoeden. En ook bij het geval van een aanrijding zal je weinig terug krijgen tenzij het de schuld van de ander is en deze de schade op zijn verzekering kan verhalen.

WA Beperkt Casco

De WA Beperkt Casco is iets uitgebreider dan een gewone WA basisverzekering. Deze verzekering biedt, in sommige gevallen, ook schade aan je eigen auto. Naast schade door een aanrijding is je auto met een WA beperkt casco ook verzekerd tegen dingen zoals storm, diefstal, ruitbreuk, hagelschade, blikseminslag en zelfs botsingen met loslopende dieren of wild. Dus ook al iemand je autoruit kapot slaat om er iets uit te stelen of een stel vandalen besluit ermee te gaan joyrijden ben je verzekerd van een financiële vergoeding. Dit geldt ook voor schade door de verschillende natuurrampen die net genoemd zijn.

WA Volledige Casco

Als je zeker wilt zijn dat je echt alle schade terug krijg dan kun je een WA volledige casco afsluiten. Deze volledige casco vergoed namelijk alle schade, ongeacht hoe deze schade is ontstaan. Of je nou zelf tegen een paaltje rijdt, door jouw schuld met een andere auto bots of juist een andere auto op je bumper krijgt omdat je achterligger niet goed heeft uitgekeken, deze verzekeringspolis vergoedt echt alles. Om deze reden is de WA volledige casco ook wel bekend als de All Risk Polis.

Premie

Natuurlijk moet je voor welke autoverzekering dan ook premie betalen. De hoogte van de premie die is afhankelijk van de leeftijd en gewicht van je auto, je eigen leeftijd en ook het verleden van je auto. Natuurlijk is het ook afhankelijk van de premie die je kiest. Je kan je voorstellen dat een all risk polis een stuk duurder is dan een WA basisverzekering. Je krijgt er echter bij schade wel meer voor terug.

Als je eenmaal weet welke verzekering voor jou het geschikt is kun je eens rond gaan kijken welke verzekeringsmaatschappij de beste aanbieder is. Er zijn vele mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de verzekeraar Zelf. Laat je keuze voor welke verzekering dan ook echter niet alleen beïnvloeden door de premie maar ook door wat je ervoor terug krijgt.

(foto: Flickr)